Latino plesi

Za razliko od standardnih plesov plešemo latinskoameriške največkrat v odprti plesni drži, ki omogoča več izraznosti tako plesalcu kot plesalki, vendar je »partnering« tudi v tej zvrsti plesov odločilnega pomena za karakterizacijo posameznega plesa. Po tehniki so plesi zelo različni, tako po temperamentu kot plesnem izrazu, nosijo pa v sebi poseben čar.

Salsa je ples kubanskega izvora, ki zaradi svoje sproščenosti in hkrati energičnosti, v kateri je moč čutiti strast Latinske Amerike in njenih ritmov neumorno osvaja srca ljudi po vsem svetu. V programih boste spoznali osnovne ritme in korake salse, se naučili osnovnih figur, spinov, vodstva in usklajenosti plesa v paru.

Bachata je ples Dominikanske republike. Je izredno čustven ples, kjer je opazno izrazito gibanje bokov. Plesni koraki so precej preprosti, katerim kasneje dodajamo različne figure in lepo podobo samega povezovanja med figurami. Izboljšuje kontakt med plesalcema, izboljšuje gibčnost celega telesa, koordinacijo gibov in ravnotežje.

Čačača izhaja iz Kube in je najmlajši latinskoameriški ples. Je ritmično prefinjena zvrst plesa in izpeljanka iz plesa mambo. Ples ponazarja vesel pogovor med bratom in sestro. Naučili se boste začetnih korakov čačača-ja, le tem pa sledijo pestre, zanimive in atraktivne figure.

Naj latino vročica zajame tudi vas!

Vsaka stopnja tečaja traja dva meseca (osem vaj) in poteka enkrat tedensko 60 min.

Obisk prve vaje je brezplačen.

Na vašo željo organiziramo vadbo tudi v vašem kraju.​

Tečaj vodi

Miro Perat

Prijava na tečaj

Prijavo na tečaj lahko oddate na e-mail info@miro.si, preko prijavnic spodaj v tabeli ali preko telefona 041 719 355.

Urnik

DANPričetekUraLokacijaStopnjaUčiteljŠt. vajCenaPrijava
Petek12. 10. 201819.00Karavla SolkanZačetni tečaj salse8 x 60min55 € - Obisk prve uvodne vaje je brezplačen.Prijava